Where Roland Buresund tells the world his opinions, regardless of if it wants to hear it :-)

Keywords Added and other News

All books do now have one or more Keywords associated with them!

Migration from Webfaction to OpalStack

After GoDaddy's purchase of WebFaction, I was forced to move the site, and selected OpalStack (driven by old WebFaction staff), and with a lot more modern libraries.

And we're live on buresund.se

Welcome to the new Buresund Pages!

Mezzanine base soon to be launched

Well, after a lot of false starts with Plone 4, PyLucid, Django-CMS, Flask, MongoDB, Wagtail, etc., the dust finally settled on Mezzanine and Postgres as the new platform.

Dan Brown

Varför gillar jag inte Dan Brown? Förmodligen för att han påstår sig ha alla "fakta" i Da Vinci Koden korrekta! När till och med turist-turerna i Paris som görs av Dan Brown älskare måste påpeka att han har beskrivningen av var landmärken och platser i staden felaktiga. T ex ligger inte Paris polishögkvarter i Louvren… När hans hemliga Priory of Sion skall bevisas med hjälp av Les Dossiers så "glömmer" han berätta att det egentligen är Les Dossiers Secrets d’Henri Lobineau som är bevisade förfalskningar sedan 1967. Eller att Opus Dei är en katolsk sekt, när det egentligen är en lekmanna-organisation som existerar inom katolicismen och att den visserligen har sanktionerade präster men definitivt inga munkar som Brown påstår, då den inte är en munk-orden. Att han sedan lyckas vända på hela bevisföringen genom att påstå att delar av bibeln bevisar hans tes (bevisar egentligen motsatsen) och ljuger rakt ut gällande vad som försigick på kyrkomötet i Nicaea (även om jag ogillar det av andra skäl) och inte ens lyckas få det korrekt när det gäller när Döda Havsrullarna upptäcktes (1940-talet, inte 1950-talet, använd Wikipedia för guds skull, eller ett gammaldags lexikon!)